Интересное видео:
Похоже не только модель Elite 100 v2 не включается. Есть и другие сообщения о похожей проблеме - Bluetti EB3A
Интересное видео:
Похоже не только модель Elite 100 v2 не включается. Есть и другие сообщения о похожей проблеме - Bluetti EB3A
@BLUETTI_CARE Can you simulate a situation in the laboratory where the station is charging from a network with a voltage of 193-195 V? In my region in Ukraine, this is approximately the average voltage due to the shelling of the power system by the russian federation.
The charging station itself states that 230 V is required for charging. And in what range is it safe to charge it, is there any minimum limit? (I did not find such information).
У кого станція ще працює, яка напруга у вас у мережі під час заряджання з розетки?
У кого пристрій вийшов із ладу, пам’ятаєте, при яких приблизно показниках йшов процес заряджання?
(Я попередній коментар підтримки спочатку не помітив: може, це дрібниця, а, може, й прямий наслідок того, що станції “помирають”. Тільки поки не зрозумів, що саме вважається “низькою” напругою - значення нижче скількох Вольт?).
@BLUETTI_CARE
Regarding the situation simulation. Try simulating the following scenario and repeating it 50 times.
Charging input voltage 190-195V
Charge to 100% (do not disconnect the power cord before disconnecting the station!)
Disconnect with button (25 times)
Disconnect via app (25 times).
The firmware should be old:
ARM
v2186.14
DSP
v2200.12
BMS
v1083.07
It will be interesting to see the results.
в ебэ3а проблема с балансиром, у нас совсем другое
The unit does not fail due to temperature or firmware.
Battery voltage and cell balance are normal.
The station boots and works only when external 5V is supplied to the BMS logic rail via the service connector.
After a normal shutdown via the power button, the unit becomes unresponsive again because the internal always-on 3.3V rail does not start by itself.
This behavior is fully reproducible and independent of firmware version (BMS, ARM and main firmware are already up to date).
This indicates a hardware issue in the BMS power-up / always-on DC/DC circuit or power sequencing, not a software or temperature problem.
Please escalate this case to engineering, as further firmware updates will not resolve a missing logic power rail.
I wrote to simulate this situation specifically on the old firmware, as the new one behaves differently when disconnecting the charger while it’s connected to the power grid. The new firmware prevents the station from being disconnected either by pressing the button or from the app when the charging cable is connected to the power grid.
Саме так ви не помиляєтесь . pin1 це є RST, pin2 живлення 3,3V, pin3 – GND або земля. Отже перевірте напругу відносно піна 3 на піні 2 - має бути приблизно 3,3В. Далі ще перевірте напругу на піні 1 відносно GND (pin3) також напруга має бути приблизно 3,3В. Якщо все це є то процесор повинен працювати але міг зависнути через збій, можливо помилку у програмі … . Щоб перезапустити, пінцетом обережно замкніть на 1 секунду пін 3 і пін1 потім розімкніть. BMS повинна перезапуститись. Якщо ж на піні 1 напруга значно нижче 3,3 В (наприклад менше 1,5 вольт) то щось «тримає» процесор у неактивному стані, потрібно розбиратись що і чому. Якщо на пін 2 є 3,3В то подавати зовнішні 3,3В не потрібно, а 5В небезпечно.
Але як ви пишете 3,3В штатні відсутні потрібно шукати чому. На плату приходить живлення від батареї це 52В, тому десь має бути перетворювач 3 52 на 3,3 В, Не виключено що чомусь вийшов з ладу. А можливо є якийсь ключ який просто те живлення відключив і тут вже може бути винна саме та платочка про яку ви писали пізніше – типа NFC модуль.
Наголошую це лише порада/припущення, ви дієте на власний ризик. В свою чергу скажу, що я інженер-програміст вбудованих систем і з подібними контролерами як тут маю справу щодня, але без прямого доступу до пристрою можу помилятись, тому переконайтесь, що ваші дії не приведуть до фатальних наслідків.
Правильно будет считать этот модуль RFID UHF как бесконтактную метку. U100 - это RFID UHF Tag chip. При нахождении станции в досягаемости RFID UHF ридера (например производственный конвейер) эта метка может сообщить серийник и т.д. Это может быть полезно для автоматизации и для логистики. Тот факт, что при подаче на разъем этого модуля даже 0.9 в (10 мА), столь незначительного напряжения, BMS пробуждается можно расценивать как дополнительную сервисную возможность или даже побочный эффект. А теперь главное (для киевлян). Моя станция стояла почти возле окна на 21-м этаже. РЭБ может навести напряжение на этом модуле! Это не фантастика. Даже пассивные RFID UHF метки могут считываться на расстоянии до 20-30 метров. И это в самых низкомощных сценариях. РЭБ-ы имеют высокие мощности. Частоты совпадают. Локация проблем тоже (. Теперь нужно искать штатный стабилизатор 3.3v на плате. Возможно он подгорел. Эх, как же хочется чтобы все это было неправдой и новое обновление прошивки BMS чудесным образом исправило ситуацию!

Нет, это не Wi-Fi. (выход не коаксиальный. Истинный Wifi+Bluetooth модуль установлен на плате с экраном у ультраконденсатором, его антенна немного торчит вверх. Вероятно что-то типа ESP32) Геометрия антенны сенсора соответствует RFID UHF. К тому же эта плата не для обмена данными, а для пробуждения BMS платы из глубокого сна. Для этого и нужна накачка энергии (Energy Harvesting Sensor). Убедиться в этом можно определив физическое подключение выходов этого модуля (красный и черный провод, классика для питания). Частота этого сенсора, судя по топологии антенны ~868 МГц, что соответствует разрешенному диапазону для Европы (RFID UHF). Следовательно, для бесконтактного пробуждения BMS (без разборки станции) нужен простой RFID UHF Reader. Это конечно не прямо так с полки взять для многих, но это могло быть хорошим решением, особенно для тех, кто не желает разбирать свою станцию и что-то кастомизировать в ней. Я попробую пробуждение с помощью ридера RFID UHF и отпишусь, когда у меня это получится. На счет серийников. К примеру: EL100V22527008609688 или мой: EL100V22527013626813. Тут видно, что EL100V2 (PR100V2) - это номер модели. 25 - год, 27 - рабочая неделя года. У Егора 28-я неделя, у меня 27. Последние цифры нам мало что скажут. А вот тот факт, что 27-28 недели это очень близко и могли быть использованы компоненты одной партии на платах.
Ні, на жаль, це не так. Щоб схема працювала їй насамперед потрібно живлення. У данному випадку на SWD розєм достатньо подати короткочасно 3.3v.

В моєму випадку пін 3.3v SWD не має ніякої напруги, коли BMS у стані сна. Якщо подати зовнішнє 3.3v або бездротовий Harvest сенсор (плата з виходами червоно-чорними) наведе імпульс, то плата BMS прокидається та на пін 3.3v SWD вже з’являється 3.3в без зовнішнього втручання. В мене поки це так працює
Добрий день. А можна цю плату з протилежного боку, там де роз’єм через який вона підключена. Не знаю чи то звичайний RFID зараз багато подібних пристроїв. Може то щось кастомне. Проста мітка, живлення не потребує вона живиться за рахунок поля зчитувача, тому якихось підключень їй не потрібно і як правило не має такої можливості, але і на зчитувач воно не дуже схоже.
Новая прошивка кому-то помогла?
У нас бували просадки до 170V і навіть нижче. Тому я одразу увімкнув самоадаптацію до мережі і підлаштував нижній поріг 75%. Тобто станція може заряджатись при просадці аж до 172,5V. І це не межа бо можна нижній поріг понизити аж до 55% від номіналіної напруги, а це лише 127V. Чим ці станції і класні для наших мереж. Після тривалих вимкнень >7годин, було так що у перші 30 - 40 хв. напруга падала аж до 165V при цьому станція видавала помилку і не заряджалась поки напруга не нормалізувалась. Але я нічого не робив вона це відпрацьовувала автоматично і коли напруга ставала нормальною вмикала зарядку без будь яких проблем. Єдине що я помітив це те, що при пониженій напрузі пропорційно зменшується потужність заряджання.
Добрый день, @wirys32
И Вы и @eehor сами писали, что проблему включения новая прошивка не решает.
На своей станции я заметил следующие изменения:
Так, працює.
Але у мене від початку режим не як у багатьох. Я її в перший же день зарядив до 100% одразу оновив прошивки. Звичайно ж зробив один контрольно тренувальний цик (КТЦ) тобто розрядив до 0% і без навантаження зарядив до 100%. А потім встановив зарядний цикл 20%-90% і так користуюсь нею як UPS. Іноді даю їй зарядитись до 100% щоб балансир відпрацював. Наступний КТЦ збираюсь через три місяці після першого зробити. Цикл 20%-90% було обрано не з міркувань обійти проблему, а з міркувань максимально продовжити час життя акумулятора. Дуже не люблять LFP комірки постійного заряду 100%. Саме при робочому DoD = 70% можна очікувати отримати від батареї 4000+ циклів заряду розряду і навіть більше особливо якщо ще обмежеити зарядні/розрядні струми то і 5000 не межа.
А коли саме купували?
Добрий день.
Також оновив прошивки до останніх. Але по п.3. У тихому режимі після 95% потужність поступово спадає і під кінець менше 300W, хоча вентилятор може працювати сильніше. А як у вас на тихому?
Місяць тому. Але не на розетці.