Bluetti premium 100 v2 Dead ater 3 weeks

работает, боялся что пофиксят ) спасибо что не тронули
станция нужна сейчас

Еще обратил внимание, что вы все операции делаете на уровне заряда батареи 98-99%. А если снизить заряд до 70-80% - проблема с включением станции останется?

рассматривал и этот вариант, пробовал на 50% - всё то же самое

Печально… хотелось бы получить официальный ответ от @BLUETTI_CARE в чем же все-таки причина такого поведения зарядной станции.
Я наблюдаю за тремя станциями уже четвертую неделю - одна у меня дома работает в режиме UPS 24/7, вторая у знакомого, запитан весь дом через 3х позиционный автомат (котел, свет и т.д.) но режим использования “прерывистый”, третья у девочки питает роутер, ноут и так по мелочам.
Все три станции, несмотря на разные режимы использования, пока работают нормально и проблем с ними нет. Все три станции перед использованием были обновлены и сделан полный цикл заряд-разряд-заряд. Ну и своей станции я делаю калибровку раз в две недели, учитывая мой режим использования.
Плохо то, что в любой момент можно получить кирпич вместо зарядной станции и непонятно что с этим делать. А в текущих условиях развлекаться месяц с ремонтом станции в сервисном центре ну очень бы не хотелось.

1 Like

Вітаю, Єгоре @ eehor. Я також спостерігаю за подібною станцією Elite 100 V2 (свою, як і Дмитро, калібрував від самого початку). У вас до якогось моменту (останнього оновлення прошивки, ще раніше) порт XT60 працював, чи я не так зрозумів, і він не “запускав” станцію зовсім?

Доброго дня, запустив станцію зі стану цегла, підручними засобами, а саме: провід яким був змотаний шнур для сонячної станції, та зарядне на 12 В від машинки для стрижки. потім удома від акумулятора автомобільного так як електроенергії в мережі вже не було
Далі користувалися штатно, і було оновлення ARM DSP
Після цього оновлення, пробували запускати за допомогою 12 В, але станція вже не реагувала

Important update: When turning on the station this way, voltage or a short circuit appears at the input, as the circuit breakers in the distribution board are removed. Be careful.

важное обновление при включении станции таким способом на входе появляется напряжение или КЗ ,так как выносится автоматы распределительном щитке Будьте осторожны

1 Like

Приблизно тиждень тому побутувала думка, що можливою причиною (однією з багатьох) є “розбаланс” кількох або хоча б однієї комірки акумулятора…але, якщо не помиляюся, у вашому випадку батарея показала, що “збалансована”. Вірогідно, режим заряджання на балансування не дуже впливає (хоча на практиці “тихе заряджання” і “стандартне заряджання” по потужності не дуже відрізняється).

Коли розбирав то я міряв кожну секцію там їх напевно 16 зараз точно не скажу кожна секція мала 7,3 в з розбіжністю в 0.01
Режими зарядки пробував різні, навіть Турбо, яке має інтелектуальний режим тобто при нулі відсотків було щось 300 Вт після 5% 600 після 10 % 1300 після 90% 300 Вт

Тобто, не батарея. Залишається сподіватися, що найближчим часом буде якесь робоче рішення. Ваш приклад має наблизити до з’ясування причини такої поведінки пристрою.

Я вже згоден на відкат до прошивки, яка була актуальна на момент випуску цього пристрою

Це можна зробити. Хтось мені відповідав, що скидав налаштування до “заводу”, і пристрій знову працював “нормально деякий час”.

У сусідів така працює другий місяць - взагалі нічого не оновлювали (але я кожного дня вмикаю, а вони періодично, набагато рідше).

Николай, помимо балансировки ячеек (выравнивания напряжения), есть еще калибровка SoC. Т.е. станция должна правильно определять нижнее и верхнее значение зарядки АКБ. Если калибровка “слетает”, то станция может выключатся на 40% (а фактически там может быть уже 0%) или продолжать заряжаться на 99% (хотя фактически там может быть уже 100%). По-этому меня и смущает 54.3V на батарее, которые замерял Егор при заявленных в характеристиках 51,2V.
С другой стороны, ошибка должна была пропасть при снижении заряда АКБ до 50%, а станция, со слов Егора, все равно не включается. Так что причина может быть не в этом.
Еще меня удивляет, что станция после принудительного пуска продолжает нормально работать - работает инвертор, заряд-разряд и т.д. Если была бы аппаратная поломка, то станция не работала бы, наверное…
Нужен ответ по этой проблеме от @BLUETTI_CARE

1 Like

Не думаю, що скидання до заводських налаштувань у додатку якось допоможе.
А ще мене дивує мовчання підтримки, хоч якось написали, що я сам дурак чи щось таке
За 5 годин в Ютубі 630 переглядів ролику що я виклав не думаю що це популярна така тема та доволі специфічний прилад мені здається що проблема не тільки в мене

@DmitryDr, почався четвертий тиждень роботи моєї станції. Сьогодні калібрую довго, струмом 1А від АС 180Р, бо світла немає( намагатимусь і далі тримати 20-95% (розряд-заряд), переважно без режиму ДБЖ. Сподіваюся, “не помре”.

У модераторів ранок тільки почався, 10:30, ніби) на вихідних, мабуть, не варто чекати, а в будні всім відповідають. Головне позначати їх у повідомленнях, аби вони бачили. Користувачі вже звернули увагу, тому відповідь дадуть) питання в тому, наскільки швидко можна вирішити цю проблему…

1 Like

@Nicholas пока не будет понятна истинная причина выхода из строя зарядной станции, все мы будем находится в зоне риска в независимости от сценария их использования.
Так что удачи нам всем, чтобы наши станции продержались в рабочем состоянии до официального решения данной проблемы от производителя.

1 Like

7,3 вольта - ? Это на двух ячейках.
Батарея тут 16S - 16 последовательных банок по 20Ач
Заряженная ячейка 3,65 В максимум.
Номинал 3,2 В
Получаем 16шт20Ач3,2В=1024 Ватт

Если вы намерили 7,3 , то это было скорее всего между двумя последовательными ячейками, т.е 2 по 3,65В - верхняя граница заряда.
Теперь вопрос, а какой в это время был заряд станции в процентах? 100% ? Если нет, то разболанс по заряду - банки заряжены на максимум , а станция считает что батарея не заряжена и может не включатся.
И еще момент 7,3 это на две ячейки. Т.е На одной например может быть 3,5 а на второй 3,8В
И из за 3,8 может быть блокировка. Еужно мерять на каждой ячейке и смотреть.

Добре , дякую за пораду виберу вільний час та знову розберу станцію. Так я міряв по дві банки бо було незручно відклеювати захист і ніяких аномалій не було виявлено, ще є питання Яким чином навіть якщо розбалансовані банки , станція перестала вмикатися від зовнішнього 12 В живлення

Як версія.
На станції точно реалізовано відключення батареї.Коли ми тиснемо на кнопку, з верхньої плати йде команда на БМС подати напругу. Якщо до цього спрацював захист по перенапруженню комірки -ячейки, то батарея по команді нічого не зробить і станція не включиться.
Це моє припущення.